Budgetbeheer voor ouderen

Budgetbeheer voor senioren helpt ouderen die nog goed in staat zijn financiële beslissingen te nemen maar wel graag ontzorgt willen worden bij het doen van hun financiële administratie. Lees hier meer over hoe budgetbeheer voor ouderen in zijn werk gaat.

Budgetbeheer

Heeft u elke keer als er post op uw deurmat valt het gevoel ‘wat zou dit nu weer zijn?’ Vindt u het steeds moeilijker uw weg te vinden bij instanties nu er zoveel digitaal gaat? Vermoedt u dat u misschien financiële ondersteuning mist omdat u niet van alle regelgeving op de hoogte bent? Bent u zelfredzaam en wilt u niet uw naaste opzadelen met uw financiële administratie?

Als u op bovenstaande vragen een aantal keer ‘ja’ heeft geantwoord is de kans groot dat budgetbeheer u financiële rust en ondersteuning kan bieden.

Financiële administratie in een digitale wereld

De digitalisering gaat tegenwoordig zo snel dat het zelfs voor de mensen die er mee opgroeien moeilijk valt bij te houden, laat staan als je wat minder thuis bent op de computer. Terwijl de focus bij veel instanties ligt om zaken gemakkelijker online ter regelen merkt u waarschijnlijk dat zaken op de traditionele wijze  regelen steeds lastiger wordt. U bent hierin niet alleen. Veel mensen komen door de digitalisering steeds meer aan de zijlijn te staan. Het is hierin wel belangrijk dat dit niet ten koste gaat van uw financiën, vraag dus tijdig om hulp.

Benut alle bestaande regelingen

Het blijkt dat veel senioren niet goed op de hoogte zijn van bestaande regelingen die hun financiële verlichting kunnen geven. De bekendste zijn wellicht de zorg- en de huurtoeslag maar vaak komen ouderen ook in aanmerking voor regelingen vanuit de gemeente. Vooral de laatste categorie is minder overzichtelijk en toegankelijk. Fijn als iemand met verstand van zaken hierin meedenkt.

U wilt niet de complete verantwoording uit handen geven

Als het u echt niet meer lukt om de financiën zelf te regelen en u ook niet meer in staat bent uw eigen financiële beslissingen te nemen is bewindvoering een goede maatregel. Hiermee geeft u alle verantwoordelijkheid uit handen. Als u echter zelf nog prima in staat bent uw financiële beslissingen te nemen en u loopt meer vast bij praktische zaken in uw administratie is bewindvoering een te zwaar middel. Met budgetbeheer houdt u zelf de verantwoordelijkheid. U hoeft hiervoor niet naar de kantonrechter u kunt gewoon bij uw rekeningen en u kunt zelf bepalen om het budgetbeheer stop te zetten.

 

budgetbeheer-voor-ouderen

 

Geen hulp in uw omgeving bij uw financiële administratie?

Vaak worden senioren vanaf een bepaald moment door hun naasten geholpen met hun administratie, het is natuurlijk heel fijn als dat kan. Er is echter niet altijd zo’n iemand voor handen. Of door bijvoorbeeld een overlijden valt de partner die altijd verantwoordelijk was voor de financiële administratie weg. Toch zien we ook dat veel mensen er juist bewust voor kiezen om niet hun naasten hier mee op te zadelen. In zo’n geval is het inschakelen van een professional een goed alternatief.

Hoe werkt budgetbeheer voor senioren?

Bij budgetbeheer nemen wij u complete financiële administratie uit handen. Wij betalen uw vaste lasten en rekeningen, wij regelen uw toeslagen en doen uw belastingaangifte. Bij achterstand in betalingen regelen wij een betalingsreling met de betrokken instanties. Afhankelijk van onze afspraken kunt u bijvoorbeeld een vast bedrag aan leefgeld op uw rekening gestort krijgen. Dan weet u precies wat u financieel te besteden heeft. Alles natuurlijk in goed overleg, u staat aan het roer.

Wat zijn de kosten voor budgetbeheer

Het tarief voor budgetbeheer is opgesplitst in een eenmalige investering om de administratie over te nemen en in te richten en in een vast maandbedrag. Het tarief vind u hier: tarieven budgetbeheer

Gun uzelf financiële rust

Het leven is te kostbaar om u zorgen te maken over uw financiën. Bij Vertrouwd Geregeld vinden we dat Senioren financiële rust mogen ervaren. We nemen graag de tijd voor u om samen te kijken hoe we dat in uw situatie kunnen bereiken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vragen over budgetbeheer?

Uw financiële administratie overdragen doet u niet zomaar. Logisch dat u daar eerst meer informatie over wilt. Neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.