Kennis artikelen

Ouderen en financiën

Wat leeft er in de financiële wereld van ouderen? Bij Vertrouwd Geregeld hebben we er dagelijks mee te maken, we delen onze kennis en ervaring in onderstaande blogs. Heeft u zelf een onderwerp waar u meer over wilt weten? Laat het ons weten, wij schrijven er graag een artikel over.

Financieel misbruik ouderen

Financieel misbruik ouderen

Helaas is het aan de orde van de dag, financieel misbruik van oudere mensen. In dit artikel vertellen we hoe u financieel misbruik kunt signaleren en geven we tips om financiële uitbuiting van senioren tegen te gaan.

Armoede onder ouderen

Armoede onder ouderen

De gemiddelde armoede in Nederland daalt, helaas geldt dat niet voor onze oudste generaties. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Onbekendheid met de bestaande regelingen en het ontbreken van digitale vaardigheid maken het moeilijk om zelfstandig uit de situatie te komen.

Dementie en financiën

Dementie en financiën

Eén van de eerste zaken waar iemand met beginnende dementie op vast loopt is de financiële administratie. Voor de naasten is het belangrijk om dit tijdig te signaleren en de juiste maatregelen te treffen om iemand te beschermen.