Financiële diensten voor ouderen

Logisch dat het als oudere steeds moeilijker wordt om overzicht te houden over je financiële administratie. De verschillende regelingen zijn complex en organisaties gaan er steeds meer van uit dat je zelf je zaken online kan regelen. Inhoudelijk zal de situatie per persoon verschillen. Terwijl de een zelf nog prima de financiële verantwoordelijkheid kan dragen kan dat voor een ander moeilijker zijn. Iemand kan gewoon van de rompslomp af willen maar een ander heeft misschien serieuze schuldenproblematiek. Daarom heeft Vertrouwd Geregeld Seniorenadministratie een dienstenpakket waarmee ze voor verschillende situaties een passende oplossing bieden.

 

Onze financiële diensten voor ouderen

 

Beschermingsbewind voor senioren

Bij beschermingsbewind voor ouderen zorgen we voor een stabiele en veilige financiële situatie. Via de kantonrechter wordt de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie aan ons overgedragen. Vanaf dat moment worden alle financiële zaken door ons beheerd en geregeld.

Budgetbeheer voor senioren

Bent u het overzicht over uw boekhouding kwijt maar wel zelfredzaam? Dan is budgetbeheer een goede oplossing. We gaan voor u aan de slag om de financiën weer op orde te krijgen.

Anders dan beschermingsbewind kunnen wij zonder tussenkomst van de kantonrechter, toch uw administratie beheren. Zonder dat u de complete verantwoording uit handen geeft zorgt dit wel voor financiële rust.

PGB beheer

Vind u het lastig om de (financiële) administratie over uw persoonsgebonden budget uit te voeren? Onze professionele bewindvoerders kunnen deze zorg uit handen nemen.  Ze zorgen ervoor dat de geleverde zorg gewaarborgd blijft, de administratie klopt en de zorgovereenkomsten worden op de juiste wijze afgesloten.

Schuldbemiddeling

Heeft u problematische schulden, waar u zelf niet uitkomt, maar vind u het lastig om uw financiën uit handen te geven? We weten hoe lastig het kan zijn om van schulden af te komen. Wij weten ook de juiste weg naar een schuldoplossing. In overleg maken we een plan om u uit de vervelende situatie te helpen.

Advies over de beste oplossing?

Er zijn verschillende factoren belangrijk bij het kiezen van de beste oplossing voor de financiele administratie. Het gaat natuurlijk om de situatie nu maar het is ook belangrijk om te kijken naar de toekomst. Onze financiële bewindvoerders hebben dagelijks te maken met verschillende situaties, zij kunnen u helpen met een eerlijk en vrijblijvend advies.